Bakan Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesinde faaliyet gösteren USOM’un verilerini değerlendirdi. Uraloğlu, siber tehditlerle mücadelede USOM’un çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirterek, merkezin ülke genelinde siber güvenlik, ulusal güvenlik ve koordinasyonu sağlamak noktasında kritik bir rol üstlendiğini vurguladı. “USOM, yurt içi ve yurt dışı kaynaklı siber tehditleri engellemek için alarm, uyarı ve duyurulara ilişkin faaliyetlerde bulunarak Türkiye’nin siber güvenliğini sağlamaktadır” dedi.
ZARARLI YAZILIM VE SALDIRI BAĞLANTILARININ ENGELLENMESİ
Bakan Uraloğlu, USOM’un bugüne kadar tespit ettiği zararlı yazılım ve siber saldırı bağlantılarının sayısının 437 bin 27 olduğunu ve bu bağlantılara erişimin engellendiğini açıkladı. 2025 yılının ilk ayında ise, Türkiye genelinde 1,5 milyon IP adresine yönelik 1 milyar 98 milyon 721 bin 827 zararlı erişim isteği başarıyla engellendi.
YAPAY ZEKA TEKNOLOJİSİ İLE OLTALAMA SALDIRILARINA MÜDAHALE
USOM’un geliştirdiği yapay zeka teknolojileri sayesinde, Ocak ayında vatandaşları dolandırmaya yönelik gerçekleştirilen 991 oltalama saldırısının alan adlarına erişim engeli getirildi. Bu müdahale, 5 bin 869 oltalama saldırısının önlenmesine katkı sağladı. Ayrıca, USOM tarafından sadece 7 saat içinde, Türkiye’deki 838 bin 112 kritik web sitesinin zafiyetlere karşı tarandığı bildirildi.
SONUÇ: TÜRKİYE’NİN SİBER GÜVENLİĞİ SAĞLAM ELLERLE KORUNUYOR
Bakan Uraloğlu’nun açıklamaları, Türkiye’nin siber güvenlik alanındaki güçlü altyapısını ve USOM’un bu alandaki etkili çalışmalarını bir kez daha gözler önüne serdi. Gerçekleştirilen bu müdahalelerle, Türkiye’nin dijital ortamda daha güvenli bir geleceğe doğru adım attığı belirtildi.
More Stories
Kastamonu’da heyelan! Cide ile Doğanyurt ilçelerinde sahil yolu ulaşıma kapandı
Engelli çobanı sopayla dövmüşlerdi! Kız kardeşler yeniden tutuklandı
Turgutlu’da Uyuşturucu Hap Operasyonu