Avrupa Basının Arda Güler’i Konuşuyor

A Milli Takım’ın genç yıldızı Arda Güler EURO 2024’teki performansıyla herkesi kendine hayran bıraktı. Avrupa basını Arda Güler’i manşetlere taşıdı.

AS Gazetesi’nin “Türkiye, Ancelotti’ye Güler’i ne yapacağını söylüyor” başlığıyla verdiği haberde; Türkiye Milli Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella’nın, Arda’yı “sahte dokuz” pozisyonunda oynatarak herkesi şaşırttığı, Türk yıldızın ise hareketliliği ve oyunuyla EURO 2024’te tam bir ustalık dersi verdiği belirtildi.

Haberde ayrıca, 19 yaşındaki futbolcunun Avusturya maçındaki performansı için “Avusturyalı ‘ağır’ stoperlerle dans eden, hareketli, dinamik ve yetenekli bir forvetti.” ifadeleri kullanılırken; Arda’nın formda ve fit bir görüntü sergilediği, fiziği güçlü rakip savunmacılar arasında korkusuzca ve büyük bir özgüvenle mücadele ettiği kaydedildi.

ADA BASININDA ARDA GÜLER ÖVGÜSÜ

Avusturya maçının ardından Arda Güler’e bir övgü de Ada basınından geldi. The Guardian yazarı Jonathan Liew, genç yıldızı öve öve bitiremedi.

Maçı Leipzig’de stadyumda izleyen Jonathan Liew, yazısında Güler için “Arda Güler’in neler yapabileceğini biliyorduk elbette. Çalıştırıcıları ve takım arkadaşlarının övgüleri, Gürcistan’a attığı gol, Madrid’de sezon biterken parlaması… Futbol topuyla neler yapabileceğini biliyorduk ama bilmediğimiz şey bunu ne zaman yapabileceğine ilişkindi.

Bilmediğimiz kısım; cezalı Hakan Çalhanoğlu’nun yokluğunda, en büyük futbol sahnelerinden birinde, turnuvanın en iyi takımlarından birine karşı, Avrupa’nın en parlak genç oyuncularından biri lider olabilecek miydi? Heyecan verici yıldız, bitirici olabilecek miydi? Cevabımızı saniyeler içinde aldık.

İnanılmaz bir mücadele ve savaşın yaşandığı gecede, Güler sadece yaratıcı oyuncu değil aynı zamanda sahanın şefiydi de… Pasör değil, bir Paşa’ydı. Türkiye’nin nesiller sonra en büyük gecesinin kalbi, ciğerleri ve mareşaliydi.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir