Başbakan Meloni’nin boyuyla dalga geçti, para cezasına mahkum edildi

Çeşitli medya sitelerinde 1,58 m ile 1,63 m arasında bir boyu olduğu söylenen İtalya Başbakanı Meloni, sosyal medyada boyuyla dalga geçen bir gazeteciyi mahkemeye verdi.

Giulia Cortese isimli gazeteci, Ekim 2021’de Twitter’da Meloni’nin boyuyla ilgili yaptığı eleştiri nedeniyle ayrıca 43 bin TL (1.200 euro) ertelenmiş para cezasına mahkum oldu.

O dönemde aşırı sağcı İtalya’nın Kardeşleri partisi muhalefette olan Meloni, Cortese’nin arka planda merhum faşist lider Benito Mussolini’nin fotoğrafıyla birlikte sahte bir fotoğrafını yayınlamasıyla ilgili tepki göstermişti.

Cortese de, “Beni korkutmuyorsun, Giorgia Meloni. Sonuçta sadece 1,5 metre boyundasın. Seni göremiyorum bile” ifadelerini içeren bir tweet de dahil olmak üzere başka tweetlerle yanıt verdi.

HAYIR KURUMUNA BAĞIŞLAYACAK

Cortese’nin cezaya itiraz etme hakkı bulunuyor ve Meloni’nin avukatı da, başbakanın alacağı diğer tazminatları hayır kurumlarına bağışlayacağını açıkladı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, İtalya’nın 2024 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde beş sıra gerileyerek 46. sıraya düşmesine ve bu yıl gazetecilere karşı açılan çok sayıda davaya dikkat çekti.

Meloni daha önce de farklı gazetecilerle mahkemelik olmuştu. İtalyan devlet yayın kuruluşu RAI’deki gazeteciler, Meloni hükümetinin çalışmaları üzerindeki “boğucu kontrolünü” protesto etmek amacıyla mayıs ayında greve gitti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir