The Economist’in kapağındaki Trump detayı: Komplo teorilerini tetikledi, gerçek başka çıktı

Her yıl olduğu gibi, The Economist dergisinin yeni kapağı yine komplo teorisyenlerinin dikkatini çekti. İngiltere merkezli haftalık dergi, her yıl hazırladığı kapaklarla dünya genelinde tartışmalar meydana getirmeyi başarıyor.

Bu yılki kapak, özellikle Trump’a yönelik suikast girişimiyle yeniden gündeme oturdu.

2024 kapağında ABD seçimleri, rezerv para birimlerinde düşüş, elektrikli araçlar ve Çin, yenilenebilir enerji, insan beynine implantlar ve yapay zekâ ile gözetim toplumu gibi konulara dair çizimler yer aldı.

TRUMP DETAYI DİKKAT ÇEKTİ

Ancak derginin kapağındaki en dikkat çekici detaylardan biri, Putin’in hemen üstünde yer alan Trump silueti oldu. Trump’ın Pensilvanya’da seçim kampanyası sırasında kulağından yaralandığı saldırı sonrası bu detay yeniden gündeme geldi.

Kapağın yeniden ilgi çekmesinin en büyük nedeni ise Trump’ın siluetinin üzerine denk gelen soru işareti ve Trump’ın suikast girişiminde kulağından yaralanması oldu.

Görselde, Trump’ın silüetinin üzerine soru işareti ters olacak şekilde ve kulağı anımsatarak yer aldı.

GERÇEK BAŞKA ÇIKTI

Ancak servis edilen komplo teorileri taşıyan görselde soru işareti ters ve kulağı anımsatacak şekilde yer verilmişti.

Gerçek ve manpüle edilmeyen 2024 kapağında Trump’ın silüetinin üzerinde soru işareti düz yer aldı. Spekülasyon yaratmak amacıyla kapaktaki görsel ile oynandığı ve servis edildiği ortaya çıktı.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir