Trafikten men edilen araçlarla ilgili önemli gelişme! 50 milyar lira gelir beklentisi

Yediemin Otoparklarındaki Aracın Satışıyla Ekonomiye Katkı

Yediemin otoparklarında bekleyen araçların hızla satışının önü açılırken, bu sayede ekonomiye kazandırılacak 14 bin araç için umut verici adımlar atılıyor.

9. Yargı Paketi kapsamında hayata geçirilen düzenleme ile trafikten men edilen ve yediemin otoparklarında bekletilen araçların satış süreçleri düzenlenmiş oldu. Bu sayede araçların sahibi tarafından 6 ay içinde teslim alınmaması veya aranmaması durumunda satış işlemleri yapılabilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı konuyla ilgili tebliği yayımlayarak satış sürecini hızlandırdı.

Yapılan düzenleme ile Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığının merkez ve taşra trafik birimleri, trafikten men edilen araç sahiplerine tebligat yapacak. Sahipler tarafından 6 ay içinde teslim alınmayan veya aranmayan araçlar, il çevre, şehircilik ve iklim değişikliği müdürlüklerince satılacak.

Trafikten men edilen araçlarla ilgili önemli karar! 6 ay süresi olacak

Satış öncesinde araç sahiplerine bildirim yapılacak.

Makine mühendisleri tarafından yapılacak rapor sonucunda hurda durumundaki araçlar, belirlenen fiyat üzerinden lisans almış firmalara satılacak.

Rapor sonucunda hurda durumunda olmayan araçların satışı idarece gerçekleştirilecek. Satış işlemi için aracın teknik özelliklerini içeren belge düzenlenecek.

ARAÇ ÜZERİNDEKİ ŞERHLER KALDIRILACAK

Satılan araçlardaki “satılamaz, devredilemez, haciz, ihtiyati haciz, rehin” gibi şerhler kaldırılacak. Araç üzerindeki vergi, ceza veya prim borçları önceki sahibine ait olacak, yeni sahibine geçmeyecek.

Satış tutarının alacakları karşılaması halinde artan tutar hak sahiplerine dağıtılacak. Artan bir tutar olması durumunda araç sahibine bildirim yapılacak.

14 BİN ARAÇTAN 50 MİLYAR LİRALIK KAZANÇ

Ankara Yediemin, Otopark ve Çekici İşletmeleri Dernek Başkanı Rasim Uluç, yediemin otoparklarındaki araçların sahipsiz ve kazalı olduğunu belirtti. Bu düzenleme ile araçların hızlı bir şekilde satılması hedefleniyor ve bu sayede ekonomiye 50 milyar lira katkı sağlanması öngörülüyor.

Uluç, bu araçların genellikle hurdacılar tarafından alındığını ve geri dönüşümle ekonomiye kazandırılabileceğini dile getirdi. Bu düzenleme ile hem ekonomiye hem de çevreye olumlu etkilerin olacağını vurguladı.

Related Posts

Bakan Şimşek, Londra’da konuştu: Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azaldı

Bakan Şimşek, Londra’da yatırımcılarla yaptığı temaslarda “Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

Trump, Powell’ı görevden alabileceği gerekçeyi açıkladı!

ABD Başkanı Trump ile Fed Başkanı Powell arasındaki faiz indirimi tartışması alevlendi. Trump, Powell’ı kongreyi yanlış yönlendirdiği gerekçesiyle görevden alabileceğini belirtti.

Bakan Memişoğlu duyurdu: 18 bin alım yapacağız!

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, TBMM’de AKP grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Memişoğlu, 37 bin sağlık personeli atamasının ikinci etabına ilişkin, “Eylül ayında ilerleyeceğiz. 18 bin atama için ilanımız olacak ve alım …

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Resmi Gazete’de duyuruldu: Yatırım fonları ve mevduatta stopaj arttı

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla 6 ay vadeli mevduatta yüzde 15 olan stopaj yüzde 17,6’a, 1 yıl vadeli stopaj yüzde 12’den yüzde 15’e çıkarıldı.

Bankada parası olanlar dikkat! ATM’den nakit çekimi ve para yatırmada limitler değişti

Bankalar belli dönemlerde ATM’ler üzerinden yapılan nakit çekimi ve para yatırma limitlerini güncelliyor. Nakit ihtiyacı olan vatandaşlar şubelere gitmeden ATM’lerden belli limitler üzerinden para çekebiliyor veya hesaplarına gönderim yapabiliyor. Bankalarda para yatırma limitleri değişti. İki banka limiti 185.000 TL’ye kadar yükseltti. İşte detaylar…